| Yazar |
Mesaj |
TİNİA
 Üye No: 735

Durumu: Offline
|
Selam Sevgili site sakinleri,
Ben siteye yeni üye olan biriyim. Şimdi sizden ricam bana göre çok önemli ve de güncel bir konu olan ve de maalesef başta Kürt ve diğer Anadolu halklarını derinden olumsuz olarak etkileyecek ayrıca memleketimizde ırkçılığı ve faşizmi körükleyecek olan "Kurtlar Vadisi Terör" adlı TV dizisinin perşembe günü yayına girmemesi için site üyelerini RTÜK 178'i arayarak dizinin yayına girmemesi için engelleme yapılmasını sağlamaktır.
Çocuklar ve gençler arasında yapılan araştırmalarda da Polat “en çok etkilendikleri karakter” olarak görülüyor.
Silahlı olaylar, maganda cinayetleri ve diğerleri, şiddetin her türlüsü, milli duygu istismarı veya ırkçı milliyetçilik; Kurtlar Vadisi dizisinden sonra çok arttı.
Bugün Türkiye tam bir kaos görüntüsünde ve “şiddete açık” durumda iken yeni bir Kurtlar Vadisi dizisinin gösterilmesini istemek veya buna izin vermek kadar büyük bir hata olamaz.
Avrupa ülkeleri ve Amerika’nın “insanların, gençlerin olumsuz etkisi altında kalacağı filmleri, tiyatro oyunlarını nasıl yasakladığını” defalarca “Katil Doğanlar” filmi veya “Romeo-Julyet” oyunu örnekleriyle anlattık. ABD’nin kendi ürettiği birçok filmi üçüncü dünya ülkelerine sattığını ama kendi içinde gösterimine izin vermediğini tekrarlayıp durduk.
Ailelerden gelen mektuplarda endişe had safhada görülüyor. Onlar da ilgilileri bu tür dizi ve filmlere izin verilmemesi için sorumluluğa davet ediyorlar.
Ben de duyarlı bir vatandaş olarak başta sitedeki arkadaşları ve diğer tüm insanları bu zararlı filmin yayınına engel olmak ve de gençlerin kafatasçı olarak yönlenmesini engellemek için duyarlı olmaya davet ediyorum...
Saygılarımla... |
|
 |
Ozgurforum
 Üye No: 2

|
Konu için teşekkürler umarım yazıyı goren herkes gereken duyarlılığı gösterir. |
|
 |
dionysos
 Üye No: 935

|
güzel bir konuya değinmişsin, paylaşımından dolayı sağol |
|
|
|
|
 |
devrim
 Üye No: 1010

|
Arkadaşlar haklısınız ama kimi kime şikayet ediyoruz..Defalarca aradık ki bizim gibi düşünün insan sayısı çok ama bir faydası olmamış.Bakın sana perşembe günü yanılmıyorsam dizi yayına giriyor.Ve bu dizinin yayınıyla birlikte beklenmedik olaylar yaşanabilir...Bu konuyA değinen arkadaşa teşekkür ederim. |
_________________ DEVRİM |
|
|
|
 |
tayti
 Üye No: 340

|
En başta TİNİA bu konu için sana teşekkür ederim ancak çok desteklemesemde maalesef devrim bir yerde haklı o kadar tegpki verildi ama hala yapılan bir şey yok zaaten ben aradım bile 3 gün önce aradım ama karşındaki konujştuğun operatör bile çok ciddiye almıyor gibiydi |
_________________ KRALLAR YOKKEN COŞAR SOYTARILAR
KRALLAR YOKKEN EFELENİR ÇAKALLAR
UNUTMA VERİLEN HER ARANIN BİR SONU VAR
KRALLAR EVE DÖNÜNCE KÖPEKLER AYAĞA KALKAR...
|
|
|
|
 |
hacannes
 Üye No: 855

|
haklısın seni destekliyoruz ama bişeyin değişeceğini sanmıyorum. |
|
|
|
|
 |
TİNİA

|
Arkadaşlar bu akşam dizi maalesef yayına başlıyor.
Sevgili "devrim, tayti ve hacannes" arkadaşlar, elbette tek bir telefonla hemen bir şeyler değişmeyecek. Ancak hiç aramamak mıdır doğrusu? Zaten bizim yapmamız gerek şey dizinin yayına girmesine karşı sessiz olmadığımızı göstermek. Yani kartel medyanın işine geldiği müddetçe zaten diziyi yayından kaldırmaz. Ancak tepkilerin de olduğunu bilmelidir. O halde biz karşı olduğumuz şeylere karşı hiç protesto eylemi yapmayalım! Yani her protesto eylemi leyhimize sonuçlanmıyor ki! O halde hiç yapmayalım, nasıl olsa kimse aldırış etmeyecek! Hem şu var, dizi yayına girmeden RTÜK de yasal olarak müdahale etmeyecek. Yayına girdikten sonra şikayet gelirse yasal işlem başlatabilir.
Haydi arkadaşlar, alo 178
Sonra ararım demeyin!
Tepkileriniz ertelenemeyecekse ciddidir!
Hemen, şimdi... |
|
 |
hayalfb3460
 Üye No: 972
|
bırakın girsin yayına, gocunan mı var !
terör Türkiye'nin baş sorunlarından ve bu filmde terör işlenecek...
Anlamsız bir konu bence, özenme konusuna gelince, kişinin içinde olan bir duygu bu bence, biri polata özenir biri coşkuna özenir, kimi de başkasına...
içinde olmadıktan sonra kimse kimseye istemediği birşeyi yaptıramaz...
Saygılar... |
|
|
|
|
 |
TİNİA

|
hayalfb3460 Arkadaş! Kimsenin gocunduğu yok! Ben bir öğretmenim ve bu dizinin geçen yıllarda öğrencilerime neler yaptığını ve bunun yüzünden kaç öğrencimin hastaneye kaldırıldığını içinden 2 tanesini de kaybettiğimi ben bilirim! filmdeki bir tek cümle (ben racon kesmem, kafa keserim) yüzünden bile bir gencecik öğrencimi mezara yolladık! Sen ne diyorsun? Eğer filmlerin "Cahil toplumlar üzerindeki etkilerini" bilmiyorsan en azından susmayı denesen? |
|
 |
diyar27
 Üye No: 445
|
|
|
|
 |
hayalfb3460
 Üye No: 972
|
film yayınlandı ve çok beğendim, çok güzel yapmışlar...
TİNİA Öğretmensiniz ama dediğimi anlayamamışsınız, eksisiyle değil, artısıyla bakın filme ! içinde olmadıktan sonra kimse kimseye istemediği birşeyi yaptıramaz yazmıştım, ben niye yapmıyorum mesela... Bu tür davranışlar için filmi bahane etmeye gerek yok, sokaklar v.b. davranışlarla dolu zaten.
Saygılar... |
|
|
|
|
 |
BAHAR
 Üye No: 147

|
herkezin görüşlerine saygılıyım görüşlerimede saygı bekliyorum.Sizinle aynı fikirde değilim terörü yok sayarak yaşayamayız.İnsanlar özgürce istedikleri diziyi yayına koyarlar.Yakında amerikalılar ermenileri bizim soykırırımızdan kurtaran bir film yayına girecek.Bunun için yada bundan önceki filmler için bir birleşim olmayacak olmadıda (GECE YARISI EKSPRESİ) adlı film için pek bir yankı olmadı.Bence bu tür dizilerin konuyu fazla manivatı zedelemeden yayında olması gerektiği tartışılmalı, yayından kalkması için değil.... |
_________________ Bir milletin kültürünü kontrol etmek, o Milletin dilini değiştirmekle; bir milleti imha ise, nesilleri tarihinden ve manevi değerlerinden koparmakla mümkündür. (Bernard LEVİNS) |
|
|
|
 |
TİNİA

|
Sevgili hayalfb3460 arkadaşım, beni anlamamkta sanırım güçlük çekiyorsun! Ben herkes bu diziden etkilenecek demedim ki! Yazımı tekrar oku istersen:
"Filmlerin, cahil toplumlar üzerindeki etkileri"nden bahsettim sana. Elbette tüm toplum bu karakterlerden etkilenip böyle yapacak demiyorum. Daha lise çağlarında ve de kültür seviyesi düşük Anadolu gençleri etkileniyor işte. Neden görmezden geliyorsunuz? Ben bu dizinin öğrencilerim üstündeki etkilerini "diziden önce ve diziden sonra" olarak görebiliyorum. Eğer siz göremiyorsanız o sizin probleminiz.
Okuma alışkanlığınız var mı bilemiyorum ancak eğer biraz kitap okuyup biraz da sokaktaki çocuğu izleseydiniz (zira bunu bilimsel olarak eğitimcilerin ve psikologların kitaplaştırdığı çocuk ve eğitim, sinema ve hayal dünyasının çocuk psikolojisi üzerindeki etkileri...vs. gibi yayınlar) böyle bir cümle kurmazdınız. Madem TV'deki yayının çocukları etkilemediğini düşünüyorsunuz bari arada bir haberleri açıp da lisedeki olaylarda gençler hangi davranışları sergilemiş, hangi karekterleri model almış ona dikkat edin de o zaman değerlendirme yapın. |
|
 |
TİNİA

|
BAHAR adlı arkadaş "terörü yok sayarak yaşayamayız" demişsin de yanlışsam düzelt lütfen; ben "terörü yok sayalım"mı dedim? Bu dizi eğer Türkiye'deki sorunları çözecekse her sorun için bir ayrı dizi çekeriz Polat Abi de her şeyi çözer!
Yani ilk yayınlandığı bölümleri mafya'yı eleştiriyordu, Polat adlı Türk rambosu, dizi gereği mafyayı çökertti. Peki artık Türkiye'de mafya bitmiş mi oldu? Yoksa neredeyse her lisede ayrı bir mafyacık ve özentileri mi çıktı?
Daha sonra Irak'la ilgili bir sinema filmi çıktı. Peki ne oldu? Irak'ta ABD artık Türk askerinin başına çuval geçirmeme kararı mı aldı? Belki de ABD'liler: "ya bunlarda Polat adlı bir kahraman var, aman nemize gerek gelir bizden öcünü falan alır, ilişmeyelim bu Türklere!" demiştir de korkmuşlardır ha?
Hadi bakalım, şimdi "terör" yayında. Umarım 36 yıldır bu savaşta nice genç ölümler gören Türkiye umarım beni yanıltır da bu diziyle bu olaylar sonra erer.
Ama eğer dizinin senaristi Raci Şaşmaz'ı görürseniz lütfen ona söyleyin de şu "ekonomi" ile ilgili bir "Kurtlar Vadisi Ekonomi" adlı bir dizi de başlatsın da sevgili ülkem artık sorunlarını bir bir çözsün! |

En son TİNİA tarafından 09.02.2007, 12:27 tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi. |
|
|
|
 |
BAHAR
 Üye No: 147

|
tinia denen kişi hızını alamadı heralde bence siz önce örnek biröğretmen izlenimi vermeniz gerekirki isminizin altına koyduğunuz resim saçma sapan gerçekliği olmayan özenti bir şekil.daha çok içinizde ki hırçınlığı aslında nekadar şiddet yanlısı olduğunuzu görüyorum.insanları şiddetten uzaklaşın derken sizin örnek resminiz benim dışarda gözlemlediğim çocuklar kadar dikkatimi çekti.bence sizin sanların dikkatini çekmekye çalışmaktan vazgeçim biraz kendinizi gözlemleyin...sadece düşüncelerime saygı beklediğimi söylemiştim.başkalarının düşüncelerine saygılı olunmadan yaptırım olmaz. |
_________________ Bir milletin kültürünü kontrol etmek, o Milletin dilini değiştirmekle; bir milleti imha ise, nesilleri tarihinden ve manevi değerlerinden koparmakla mümkündür. (Bernard LEVİNS) |
|
|
|
 |
|
|
| Sayfa: 1, 2, 3 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |