| Yazar |
Mesaj |
Ozgurforum
 Üye No: 2

Durumu: Offline
|
Hataylı inşaat işçisinin, içindeki kitap okuma aşkı ile açtığı ‘’Kitaplı Kahve’’nin müşterilerinin, yazınsal yeteneklerini göstererek çıkardıkları aylık derginin her sayısı, yoğun ilgi çekerek daha geniş kitlelere ulaşıyor.
Hataylı inşaat işçisinin, içindeki kitap okuma aşkı ile açtığı ‘’Kitaplı Kahve’’nin müşterilerinin, yazınsal yeteneklerini göstererek çıkardıkları aylık derginin her sayısı, yoğun ilgi çekerek daha geniş kitlelere ulaşıyor.
İşletmeci Mehmet Ali Atahan, yaptığı açıklamada 2 yıl önce açtığı kahveyi müşterilerine danışarak, önerilerini alarak yönettiğini, her alanda paylaşımı gerçekleştirerek yeteneklerini ve hizmeti geliştirdiklerini söyledi.
Liseyi bitirdikten sonra iş bulamadığını ve inşaatlarda su tesisatçısı ve boyacı olarak çalışmaya başladığını ifade eden Atahan, şöyle devam etti: ‘’Okul yıllarımda hep içimde edebiyatla ilgili bir bölümde okumak vardı. Ancak, bu gerçekleşmedi. Liseyi bitirdikten sonra inşaatlarda çalışmaya başladım. Çalışmaya giderken mutlaka koltuğumun altında bir kitap olurdu. Yemek aralarında ve çay molalarında mutlaka kitap okurdum. 20 yıl boyunca su tesisatçılığı, boyacılık gibi işler yaptım. Ancak, bendeki kitap aşkı hiç bitmedi.”
Edebiyatçı dostlarının desteği ile “Kitaplı Kahve”yi açtığını belirten Atahan, “Kahveye arkadaşlarımın hediye ettiği kitaplardan koydum. Ayrıca, mümkün olduğunca çok okunan kitapları temin etmeye çalışıyorum. Müşterilerim buraya gelip istediği kitabı okuma şansı buluyor veya kiralayabiliyor” dedi. Kahveyi açtıktan sonra edebiyata ilgi duyanların desteği ile aylık dergi çıkarmaya başladığını vurgulayan Atahan, “Kitaplı Kahve Dergisi”nde müşterilerin yazı ve şiirlerine yer verildiğini söyledi. Her ay müşterileriyle birlikte bir konu belirlediklerini kaydeden Atahan, şöyle konuştu: “Belirlediğimiz konu hakkında müşterilerim yazı ve şiir yazıyor. Yazılanları toparlayıp, edebiyatçı arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz yayın komitesiyle değerlendiriyoruz. Böylece müşterilerime hem edebiyatı sevdirmiş hem de ortak bir dergi çıkartmış oluyoruz. Gelecekte dergiyi büyütüp geliştireceğiz.”
Derginin iki yıldır sürekli aksamadan çıktığını vurgulayan Atahan, amaçlarının ticaret olmadığını, herkese okuma alışkanlığı kazandırmak ve edebiyat sevgisini aşılamayı ön planda tuttuklarını kaydetti. |
|
 |
|
|
|
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız |